széchenyi
BARONI-FERR

Pályázatok

TERMELÉKENYSÉG NÖVELÉS, KAPACITÁS BŐVÍTŐ FEJLESZTÉS A BARONI-FERR KFT-NÉL

Energetikai fejlesztések

Sajtóközlemény

Energetikai fejlesztések a Baroni-Ferr Kft-nél

2020 / 11 / 13

 

A Baroni-Ferr Kft 8083 Csákvár, Berényi utca 19 szám alatti (2072/13 hrsz) telephelyén elektromos energia ellátásának 82%-os kiváltását kívánja megvalósítani kapacitásnövelés, termelékenység javítás céljából. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 22,67 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Kapacitásaink növelésével, termelékenységünk javításával mns gép gyártási tevékenységünkön belül az autóipar és a műanyag ipar számára szánt cél gépek gyártási hatékonyságát szeretnénk növelni, melyre az energia ellátásunk 82%-os kiváltásával, a költségeink lényeges megtakarításával, a pályázati támogatás igénybevételével nyílik lehetőségünk.

Hazai viszonylatban példaértékű befektetési lehetőségünkkel környezettudatos cég arculatot, vonzó munkahelyet kívánunk teremteni.

A beruházás és a beszerezni kívánt rendszer paraméterei: 114,60 m2 fa és műanyag nyílászáró beépítés, 14,60 m2 alumínium nyílászáró beépítés, szekcionált ipari kapuk beépítése 36,70 m2-en, szendvicspanel függőleges szigetelése 598,50 m2-en, fűtési rendszer korszerűsítése 2674 m3-en, 40 db 280 W-os napelem kivitelezése a következő eszközök segítségével: 1db Fronius Symo 10.0-3-M típusú inverter, alumínium profilok, rozsdamentes tartók, DC oldali túlfeszültség-védelmi doboz, DC oldali túlfeszültség-védelem kialakítása, AC oldali túlfeszültség-védelmi doboz, AC oldali túlfeszültség-védelem kialakítása, speciális csatlakozókkal, szerelési segédanyagokkal.

A napelemek névleges teljesítménye 11,2 Kwh.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022.02.18.

A projekt azonosító száma: GINOP- 4.1.4-19-2020-01578

A támogatás mértéke: 55,00%

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 22.672.155 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

Kapacitásaink növelésével, termelékenységünk javításával, olyan szolgáltatások nyújtását sikerült megvalósítanunk, mely a meglévő munkahelyek megtartását, sőt a járvány okozta gazdasági helyzetben további növelésüket is eredményezi. Alkalmazottaink így a jövőben a legmodernebb, munkabiztonsági szempontból a legújabb fejlesztésekkel ellátott gépeken, kiváló körülmények között dolgozhatnak egy stabil pénzügyi helyzetű komoly perspektívákkal rendelkező cégben. 

A GINOP-1.2.8-20-2020-01011 –es pályázati projekt keretében 4 db DV Welbee P500L MIG (W) teljes szotvercsomaggal rendelkező, full verziójú hegesztő gép került beszerzésre. A jelenlegi piaci igényekhez alkalmazkadva cégünknél indokolttá vált olyan hegesztő gépek beszerzése, amelyek segítségével nagyobb méretű, vastagabb anyagból készült szerkezetek is megmunkálhatóak. A kiválasztott eszközök az eddigi hegesztőgépek minden előnyével rendelkeznek, bármilyen hegesztési feladat elvégzésére alkalmasak.

A projekt fizikai befejezésének napja: 2021.04.15.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01011

A támogatás mértéke: 65,76% 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 15.500.000 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg

BARONI-FERR

KAPACITÁSBŐVÍTÉS

Fejlesztés legfőbb oka, hogy eddigi töretlen fejlődésünk következtében a fémszerkezet gyártási tevékenységünket az Irinyi-tervben kiemelt fejlesztendő ágazatként szereplő gépgyártási tevékenységgel is bővíteni szeretnénk. Piackutatásunk eredménye az lett, hogy több cég is biztosítana munkát a megvásárolni kívánt gépre, ezért látunk fejlődési lehetőséget ilyen irányú fejlesztésre. Vizsgálatunk eredménye azt is világosan megmutatta, hogy a megvásárolni kívánt gépre régiónkban nagy szükség van, ugyanis nincs elegendő ilyen eszköz, illetve ami van, az rendkívül túlterhelt, hosszú vállalási idővel dolgoznak. Amire jelenleg 2 hetet kell várnunk, azt magunk ezentúl 4-5 nap alatt legyárthatjuk. A projekt létrejöttével két fő új munkaerőnek is tudnánk munkát biztosítani. A DENER SMART XL 3000 / 135t CNC típusú élhajlító beszerzésével a termelékenység jelentősen megnő. Előnye a fejlett elektronikus rendszere és az energiatakarékossága. A gép hiányában jelenleg ezt a tevékenységet csak külső alvállalkozó bevonásával tudjuk megvalósítani. Ez egyrészről megakasztja a termelési folyamatainkat, másrészt gazdaságtalan is, illetve időtényező szempontjából is kiszámíthatatlan. Az elmúlt időszakban sokszor volt probléma az, hogy várni kellett egy-egy ilyen munka elvégzésére. Nem elhanyagolható a bérmunka anyagi vonzata sem, hiszen évente jelentős összeget fordítunk erre a célra. Az élhajlító beszerzésével árbevételünk komoly növelését prognosztizáljuk, és lehetővé teszi munkaerő állományunk fejlesztését. A berendezés megérkezésével szeretnénk 2 fő munkahelyet is teremteni. A beruházás az árbevétel növekedésén túlmenően a hatékonyságunkat is javítja, illetőleg jelentős megtakarítást realizálhatunk a bérmunka kiadások elmaradásával. A tavalyi évben ilyen jellegű bérmunkára több mint 7 millió Ft-ot költöttünk. A másik nagy előnye egy élhajlító gép beszerzésének, hogy cégünk megjelenne a lemezalakítás piacán, mint beszállító, hiszen sok új ügyfelet is ki tudnánk szolgálni. Ezenkívül előny lehet még a beszállítói piacon, hogy szemben a beszállítóknál megszokott 2 hetes vállalási határidővel szemben, mi a leendő vevőinket akár napokon belül isl tudjuk majd kiszolgálni. Legfőbb indokunk azonban a gépgyártási tevékenységünk fejlesztése, annak vezető területté való növelése. Az elmúlt években mindig jelentősen nőtt az árbevételünk, a piaci igények elvárják illetve megkívánják ezen irányú fejlődést és új kapukat nyitnának a cég előtt, ami a forgalom további növekedését biztosítaná.

A projekt fizikai befejezésének napja: 2017.11.22

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01464

Baroni-Ferr Kft Kapacításbővítő beruházás

Szerződött összeg: 17.100.625 Ft

Támogatás mértéke: 50%

ginop pályázat a baroniferrnél
BARONI-FERR

VERSENYKÉPESSÉG NÖVELÉSE

 a kedvezményezett neve,   BARONI-FERR Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
• a projekt címe, A Baroni-Ferr Kft versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén
• a szerződött támogatás összege, 10 150 000 Ft
• a támogatás mértéke (%-ban), 50 %

A megvalósított tevékenység 2 célterülethez is kapcsolódik. Egyrészről a jelenlegi tevékenységhez kapcsolódó új termék és szolgáltatás jött létre, és képessé váltunk többféle termék és szolgáltatás előállítására is. Stratégiailag fontos partnerünk a Rodi-Fém Kft, akik terményszárító és gabonatisztító berendezéseket telepítenek és értékesítenek. Ennek központi eleme egy láncos doboz, amiben lapátok vannak. Ezek a dobozok az úgynevezett Rédlerek, melyeket mi gyártunk. A komplett technológiai folyamathoz le kell vágni a darabokat és meg kell hajlítani a lemezt. Ehhez az élhajlítóval már rendelkeztünk, amit egy előző pályázat során szereztünk be, most vált viszont teljessé a technológiai sor a korszerű lemezolló beszerzésével. Ennek segítségével a gabonatisztító komplett vázszerkezetét is le tudjuk gyártani. A gyártott rédlerek malomipari gépek kiszolgálásához is szükségesek. A technológiai rendszer, amit ezáltal előállítunk tehát mind az élelmiszeriparban, mind a takarmány előállításában nagyobb hatékonyságot biztosít. A lemezvágó kapacitás is meglehetősen szűkös a környezetünkben és olyan újszerű innovatív technológia birtokába kerültünk, amelynek segítségével a darabolás piacán önállóan is megjelenhetünk szolgáltatásként a saját igényeink kielégítését követően a kapacitásaink optimális kihasználása érdekében. De legalább ennyire fontos, ha nem fontosabb hogy a korábbi tevékenységünkhöz kapcsolódóan hatékonyabb munkavégzés várható, illetve új vagy jelentős mértékben javított termelési vagy szolgáltatási módszer alkalmazása jött létre. Az innovatív technológia implementálása révén minimum 20 % eredmény-, és hatékonyság növelés valósult meg a szállítási idő és a költségek csökkentésén keresztül. Korábban ezeket a technológiai sorban elengedhetetlen munkákat bérmunkában voltunk kénytelenek igénybe venni. Ez hatalmas kiszolgáltatottságot jelentett, ugyanis nincs elegendő ilyen eszköz a környezetünkben, illetve ami van, az rendkívül túlterhelt, hosszú vállalási idővel dolgoznak. A beszerzett eszközzel a termelékenység jelentősen megnőtt. Előnye a fejlett elektronikus rendszere és az energiatakarékossága.
Nagy költséghatékonyság növelő tényező, hogy ezentúl nem vagyunk kötve a lemez árához, ugyanis a darabolási bérmunka igénybevételének sajátossága, hogy az alapanyagot (a lemezt) minden ilyen esetben a szolgáltatótól kell beszerezni. Fejlesztésünket követően viszont jelentősen olcsóbban vásárolhatunk, szabadon választható a beszerzési forrás. 
A fentieken túlmenően a létrejövő technológiai gépsor alkalmassá vált pótkocsik, mezőgazdasági gépek felújítására és újak gyártására is. A megvásárolt gép illeszkedik az eddigi profiljainkhoz. Megvásárlásával a termelékenység is jelentősen megnőtt. Az NC vezérlésű lemezollóval tizedmilliméteres vágási pontosság érhető el a számítógépvezérelt ütközőknek köszönhetően, amik a kívánt méretre állítják be a lemezt vágás előtt.

·  a projekt befejezési dátuma  2019.01.03.
·  projekt azonosító száma       GINOP-2.1.8-17-2017-00334

BARONI-FERR

VERSENYKÉPESSÉG NÖVELÉSE

A Baroni-Ferr Kft 8083 Csákvár, Berényi utca 19 szám alatti (2072/13 hrsz) telephelyén elektromos energia ellátásának kiváltását valósította meg kapacitásnövelés, termelékenység javítás céljából. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 22,67 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Kapacitásaink növelésével, termelékenységünk javításával mns gép gyártási tevékenységünkön belül az autóipar és a műanyag ipar számára szánt cél gépek gyártási hatékonyságát szeretnénk növelni, melyre az energia ellátásunk kiváltásával, a költségeink lényeges megtakarításával, a pályázati támogatás igénybevételével nyílt lehetőségünk.

Hazai viszonylatban példaértékű befektetési lehetőségünkkel környezettudatos cég arculatot, vonzó munkahelyet teremtettünk.

A beruházás és a rendszer paraméterei: 114,69 m2 fa és műanyag nyílászáró beépítés, 14,60 m2 alumínium nyílászáró beépítés, szekcionált ipari kapuk beépítése 46,463 m2-en, szendvicspanel függőleges szigetelése 598,50 m2-en, fűtési rendszer korszerűsítése 2674 m3-en, 40 db 280 W-os napelem kivitelezése a következő eszközök segítségével: 1db Fronius Symo 10.0-3-M típusú inverter, alumínium profilok, rozsdamentes tartók, DC oldali túlfeszültség-védelmi doboz, DC oldali túlfeszültség-védelem kialakítása, AC oldali túlfeszültség-védelmi doboz, AC oldali túlfeszültség-védelem kialakítása, speciális csatlakozókkal, szerelési segédanyagokkal.

A napelemek névleges teljesítménye 11,2 Kwh.

A projekt fizikai befejezésének napja: 2021.12.23.

A projekt azonosító száma: GINOP- 4.1.4-19-2020-01578

A támogatás mértéke: 55,00%

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 22.672.155 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.